Colaboracions

Col·laboracions

En la secció següent s'invita a tots els interessats en el tema de la botànica a trametre els seus escrits personals sobre qualsevol aspecte del món vegetal. Els articles seran signats pels seus creadors. El nivell d' aquests pot variar des de la simple reflexió personal fins a qualsevol treball botànic especialitzat concret. Tots els treballs són benvinguts!

 • Biografies: Vida i obra del botànic Xavier Ariza, farmacèutic d'Elciego, per Jesús Fernández Ibáñez i Mª Socorro Fernández Ibáñez. (Última colaboració - castellà)

 • Farmacologia: Desdemonium: Un estudi impressionant sobre la composición i les propietats d'aquesta planta, a càrrec de Julio Miguel Oscanoa Lagunas, químic-farmacèutic peruà. (Castellà)

 • Dibuix de Botànica: Reflexions a càrrec de Miquel Forrellad, assessor de plàstica, pintor i fotògraf, sobre la relació entre l'art i la ciència.

 • Les ortigues: Un excel·lent treball d'investigació sobre les ortigues en totes les seves facetes, portat a terme per Laura Yepes Cayuela. Propietats, usos medicinals, curiositats, per què piquen les ortigues?, receptes d'ortiga, etc.

 • Papel regulador de la luz en las tasas de crecimento en plántulas de Lupinos albus L.

Isabel Serôdio y Catarina Matos
Departamento de biologia, Facultad de Ciencias
Universidad de Lisboa.
(Leer informe)
(Descargar informe en zip)

 • Ponsetia: Un escrit sobre aquesta planta tan usual a Nadal.

Claudia López
Escola Lavínia (Barcelona)

Shane Ashford, sophomore
Texas Woman's University
Denton, TX 76201
USA

 • Tropisms. Un estudi sobre els tropismes, moviments en les plantes (En anglès)

Sandi Ratliff, Senior
Texas Woman's University
Denton, Texas

 • Estudi Gènere Tillandsia (Bromeliaceae). (En català i castellà)

  De: "Joan Carles Freixanet"

  Estic realitzant un estudi de la adaptació del gènere Tillandsia (Bromeliaceae) a la zona del Vallès, tinc una col·lecció que vaig ampliant amb noves adquisicions i intercanvi. Prenc dades climàtiques per veure quines son les espècies de millor adaptació a la zona esmentada. L'estudi que duc a terme fa 6 anys que el vaig iniciar. Si us sembla interessant podria intercanviar informació i experiències amb les persones que ho desitgin. Dintre d'un temps podria presentar el resultat de les conclusions.

  Qualsevol informació referent a aquest gènere serà ben rebuda.

Més informacióal llistat superior.

Altres artícles d' interés

El material que aquí es traballa té caràcter informatiu. En cas de dubtes, s'ha de consultar al facultatiu.
"Botanical-online" no es fa responsable dels perjudicis soferts per l'automedicació.

Botanical-online és una pàgina informativa que descriu, entre altres temes, els usos tradicionals de les plantes des d'un punt de vista terapèutic. Les seves descripcions no substitueixen el consell professional. Botanical-online no es fa responsable de l'automedicació i es recomana consultar amb el facultatiu.
Acceptar