L'OLIVERA

 

 

Varietats d'olives.

Entre les varietats més plantades actualment es troben:

Picual: És de les més primerenques, recollint-se el fruit per novembre. L'oliva és de tamany gran i de forma allargada, acabada en un bec. Els arbres d'aquesta varietat produeiïxen fruits ja en els dos o tres anys primers, donant collites molt regulars i abundants. Procedeix de Jaén i resisteix molt bé les gelades. Producció d'oli del 21 al 25 %

 

Olives picual

 

Manzanilla Villalonga:És també una espècie que produeix fruits prou semblants pel tamany a la picual, encara que més arredonides. S'empra per a olives en endreç i per a produir oli. Rendiment del 22 al 25 %

Olives manzanilla

 

Cornicabra: Produeix olives esmolades que poden servir per a la producció d'oli o per a olives verdes de taula.

Manzanilla fina: És de les espècies que maduren més aviat. Es destina a la producció d'olives en endreç verd.

Arberquina: És una espècie molt resistent al fred que produeix olives més petites i arrodonides. Produeix fruits a mitjan novembre. És dels més apreciats en la producció d'oli, donant collites altes. Rendiment del 20 al 22 %.

Olives Arbequines

 

Blanqueta: Semblant a l'arbequina. Rendiment 22 o 23 %.

Farga: Produeix fruits aviat i és molt irregular en la producció. Espècie que es plantava molt anteriorment i que ha estat substituïda per les anteriors. La raó d'aquest canvi cal buscar-la r en el fet que els arbres d'aquesta varietat tarden prou més a produir fruits. Rendiment 23 - 25 %.

Aragonesa o empeltre: És una espècie que fructifica molt aviat , podent-se recollir ja al novembre. S'utilitzen els seus fruits per a olives en endreç negre i per a produir oli. Rendiment del 22 al 23 %.

Sevillanes
: Entre les que es troben les varietats de Casp u Gordal. Donen fruits molt grossos que es destinen a l'endreç en verd.

Característiques Floració, fructificació Plantació
Poda Adobs Feines de recollida
Varietats d'oliva Recollida de les olives malalties i plagues Al molí
Varietats d'oli Propietats medicinals de l'olivera  

 

 

Tornar a l' Índex de plantes.