...

 

REVISTA DE PLANTAS

 

REMEDIOS CASEROS

remedios curativos

 

 

 

 

 


Quadre de dolors habituals

 

Músculs i tendons
Altres
Ossos i articulacions

 

 

PLANTES PER ALS TENDONS: TENDINITIS I BURSITIS

 

Les TENDINITIS són inflamacions dels tendons o lligaments, produïdes per lesions en el teixit que uneix els músculs als ossos. Les BURSITIS són inflamacions dels sacs sinovials, que són bosses que contenen l'element lubricant de l'articulació.


SÍMPTOMES:

Dolor, engarrotament, inflamació, etc.

CAUSES:

La causa principal dels dolors musculars són els esforços continuats i repetitius, encara que també es poden trobar algunes tendinitis o bursitis que responen a processos reumàtics com l'artritis o la gota , infeccions bacterianes, sedimentacions calcàries, etc.

En la pràctica esportiva és molt habitual l'aparició de tendinitis quan es realitzen activitats físiques amb un calçat poc adequat o sobre una superfície massa dura.FITOTERAPIA:

Davant de l'aparició d'una lesió d'aquest tipus, s'imposa la prèvia immobilització de la zona afectada que ha de subjectar-se bé amb una bena, esperant la visita a l'especialista que determini el seu abast. L'aplicació d'una compresa freda sobre la lesió és una manera de reduir el dolor i rebaixar la inflamació.

La funció principal de la fitoteràpia consisteix en utilitzar aquelles plantes que tenen com a finalitat:

- Relaxar la zona muscular en tensió.

- Alleujar el dolor

- L'aplicació d'una fitoteràpia antireumàtica en el cas que les tendinitis tinguin aquest origen.
( Veure més informació sobre aquest tema)

Ús intern

Salze: ( Salix sp. ) Pel seu contingut en salicina, principi de l'aspirina. (Decocció d'un pessic ( 2 gr. ) de l'escorça seca per got d'aigua. Prendre dos o tres tasses al dia. Nens i nenes de 4 a 10 anys la meitat de dosi) No prendre en cas d'al·lèrgia a l'aspirina. Un ús prolongat pot causar irritació de l'estómac.

Uso extern

 

Licopodi ( Lycopodium clavatum) Aplicar la planta seca dins d'un tros de tros de gasa sobre la zona dolorida. Deixar-la sobre aquesta zona mentre dormim.

Consolda: ( Symphytum officinale) Aplicació d'una loció sobre la zona dolorida amb ungüent de consolda.

Serpoll ( Thymus serpyllum ), farigola ( thymus vulgaris) Aplicació d'una loció sobre la zona dolorida amb oli d'aquestes plantes.

Alimentació i tendons

 

Una alimentació rica en vegetals, especialment amb aliments que continguin magnesi i silici ajuda a mantenir els músculs i els tendons en bon estat:

  • Entre les plantes que contenen molt de magnesi mencionaríem: la verdolaga, els espinacs, l'enciam o l'espàrrec,

  • Plantes amb alt contingut en silici són: el julivert, les ortigues,- resulta molt adequada la sopa d'ortigues - o les nous.El material que aquí es treballa té un caràcter informatiu. En cas de dubte consulteu amb el facultatiu.
" Botanical" no es fa responsable dels perjudicis causats per l'automedicació


www.botanical-online.com

El Mon de les plantes
©1999-2011 Botanical-online SL. Tots els drets reservats.. Condicions d'us